Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Άγγελος Γραμμένος. Άμεση απόσυρση του κιτς - σποτ της ΕΛ.ΑΣ.

Να αποσυρθεί άμεσα το ανόητο και κακότεχνο "διαφημιστικό σποτ" της Ελληνικής Αστυνομίας  που αυτοεξευτελίζει την ΕΛ.ΑΣ. ζητά ο πολυβραβευμένος Κερκυραίος αστυνομικός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας και υποψήφιος βουλευτής  Νομού Κερκύρας, Άγγελος Γραμμένος.  

Την οργισμένη αντίδραση του Άγγελου Γραμμένου, προκάλεσε το τηλεοπτικό σποτ "για το Πάσχα και την Οδική Ασφάλεια", που κυκλοφόρησε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
«Υποτίθεται ότι σκοπός των δημιουργών του, όπως διαφημίσθηκε, ήταν, "με πρωτότυπο και χιουμοριστικό τρόπο να σταλεί μήνυμα για ασφαλή οδήγηση και τήρηση των κανόνων ασφαλείας, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα".Στην πραγματικότητα, αυτό το σποτ, ούτε κατά δυάνοια δεν προάγει την οδική ασφάλεια. Αντίθετα, είναι φανερό ότι στοχεύει αλλού. Στον απαράδεκτο αυτοεξευτιλισμό και γελοιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού λοιδορεί τους σκληρά εργαζόμενους και ελάχιστα αμειβόμενους σύγχρονους  διώκτες του εγκλήματος, παρουσιάζοντάς τους ως αγράμματους, γραφικούς και παράτυπους. 

Τόσο οι συνάδελφοί μου, όσο και η Ελληνική Κοινωνία στο σύνολό της, διακατέχονται από αισθήματα οργής, πικρίας και δικαιολογημένης αγανάκτησης. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Χώρα μας εις βάρος της αστυνομίας. Ημερολόγια κυκλοφορούν από την ΕΛ.ΑΣ. με "λάθος" χάρτες. Μέχρι που απαγορεύθηκε ακόμη και να ... ουρούν αστυνομικοί, στις τουαλέτες της Βουλής. Τώρα, αυτό το γελοίο σποτ του απόλυτου κιτς. Η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. 

Δεν ζούμε πια στις δεκαετίες του "30 ή του "50. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι αστυνομικοί εισέρχονται στις Αστυνομικές  Σχολές, μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μάλιστα με τις υψηλότατες βάσεις.Είναι φανερό ότι οι "φωστήρες" πολιτικοί σύμβουλοι του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη, που εμπνεύστηκαν αυτό το  ανοσιούργημα, είχαν, αν μη τι άλλο τις γραμματικές γνώσεις του Πρωθυπουργού, για τις οποίες τόσα πολλά ακούγονται και ο νοών νοείτω».