Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Ο υποψήφιος Βουλευτής της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» Νομού Κερκύρας, σε ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Ο υποψήφιος Βουλευτής της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» Νομού Κερκύρας,  σε ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 12/4/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, η διοργανωθείσα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων  ημερίδα, με θέμα «Άτομα με αναπηρία: Χαρακτηριστικά και τρόποι προσέγγισης της καθημερινότητάς τους. Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στην άνω ημερίδα παρέστησαν, ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της «Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία» και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Κ. Ανδρέας Σκούμπουρας, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες. Συμμετείχαν και ανέπτυξαν διάφορα θέματα, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής αστυνομίας, η Μαρία Αγάθου, Ψυχολόγος νέων και εφήβων, Σπύρος Ζουμπουλίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Κέρκυρας, Κουρή Φωτεινή, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Περιφ. Δ/νσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέγκυ Σαγιά, Κοινωνική Λειτουργός, οικογενειακή θεραπεύτρια κ.α.

Τα «νερά  τάραξε» η παρέμβαση του Άγγελου Γραμμένου, υποψήφιου Βουλευτή Νομού Κερκύρας της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» και Προέδρου της «Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας».
Υποστήριξε, ότι πρέπει επί τέλους να αλλάξει η διαχρονικά ανάλγητη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το σκληρά εργαζόμενο για την προστασία του Πολίτη, προσωπικό των Σωμάτων ασφαλείας που τραυματίζεται καθημερινά.  Χαρακτήρισε δε την Κέρκυρα «αφιλόξενη Πόλη» από κάθε άποψη για τα άτομα με αναπηρίες, αφού δεν παρέχονται σ’αυτά οι απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας, ούτε καν οι θέσεις στάθμευσης αναπήρων που τους αναλογούν, σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες.