Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Βραβείο για την Κερκυραία Τόνια Καζιάνη από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων των Ιονίων Nήσων που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό έργο τους τον τόπο καταγωγής τους, τιμά στην Αθήνα την 29η Μαΐου 2011 & ώρα 18:00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα, με βραβείο και έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου, την καταξιωμένη ηθοποιό και πρωταγωνίστρια του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου,  Τόνια Καζιάνη που κατάγεται από την Κέρκυρα.


Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:


Άγνωστος πόλεμος 1971|1971       ΥΕΝΕΔ
Η γειτονιά μας 1972|1972 ΥΕΝΕΔ
Η τελευταία νύχτα της γης 1980|ΥΕΝΕΔ
Καλημέρα ζωή 1993|1993 ΑΝΤ1
Ο άγνωστος         1988|1988 ΕΤ2
Ο δρόμος (1977) 1977|1977 ΥΕΝΕΔ
Οι γιοί του Κάιν 1973|1973 ΕΙΡΤ
Πάθος               1993|1993 ΕΤ1
Τυφλόμυγα         2007|2007 Alpha
Φόνος χωρίς ταυτότητα 1990|1990 Mega


Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες  :


Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα 1970
Αδέλφια μου,αλήτες,πουλιά 1971
Αδέξιος εραστής                 1985
Διακοπές στην Κύπρο μας 1971
Επαναστάτης ποπολάρος 1971
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται 1977
Ο μάγκας με το τρίκυκλο 1972

Βραβείο για την Μαρία Βασιλάκου από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων των Ιονίων Nήσων που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό έργο τους τον τόπο καταγωγής τους, τιμά στην Αθήνα την 29η Μαΐου 2011 & ώρα 18:00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα, με βραβείο και έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου την Ζακυνθινή Γλωσσολόγο και Πολιτικό Μαρία Βασιλάκου, 
Ποια είναι :
Η Μαρία Βασιλάκου έχει καταγωγή από την Ζάκυνθο αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο έφυγε για σπουδές στην Αυστρία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 1994 με μάστερ Γλωσσολογίας και επιλεγμένων θεμάτων Ψυχολογίας. Κατόπιν εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα και ως Βοηθός Καθηγητή. Είναι παντρεμένη από το 1996. Από το 1990 εργαζόταν για τη Φοιτητική Ένωση όπου εκλέχτηκε αντιπρόσωπος των Αλλοδαπών Φοιτητών Αυστρίας και αργότερα Γενική Γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης. Από το 1996 είναι Δημοτική Σύμβουλος και Βουλευτής των Πράσινων στο Κρατίδιο της Βιέννης με ένα διάλειμμα τα έτη 2001-2004, όπου και διετέλεσε Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου στο κρατίδιο της Βιέννης. Από το 2004 είναι προεδρεύουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στη Βουλή της Βιέννης. Από τον Μάιο του 2008 είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας. 
Το 2010 εξελέγη Αντιδήμαρχος της Βιέννης και ως, αρχηγός των Πρασίνων στη Βιέννη, σε επίσημη τελετή στο Δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας, υπέγραψε με τον Σοσιαλδημοκράτη δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, συμφωνία συνασπισμού, που επισφραγίζει την κυβερνητική συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στη Βιέννη για τα επόμενα πέντε χρόνια. Της υπογραφής της 77σέλιδης Συμφωνίας, στην οποία παραβρέθηκαν πολλές δεκάδες φωτογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, αλλά και σύσσωμη η μελλοντική τοπική κυβέρνηση και αρκετά μέλη της τοπικής Βουλής, προηγήθηκε η επικύρωσή της από τα ανώτατα όργανα των δύο κομμάτων, χθες από τους Πράσινους και σήμερα από τους Σοσιαλδημοκράτες. 
Με το συνασπισμό τους με τους Πράσινους της κ. Βασιλάκου, οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες προχωρούν για πρώτη φορά στην ιστορία, σε μια τέτοια συνεργασία με το κόμμα των οικολόγων στην Αυστρία και αυτό ενάντια στις προβλέψεις που ήθελαν έναν συνασπισμό τους με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με το οποίο συνεργάζονται στην αυστριακή κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Στη βάση της συμφωνίας συνασπισμού τους με τους Πρασίνους (ποσοστό στις εκλογές 12 ο/ο) που φέρει τον τίτλο "Κοινοί δρόμοι για τη Βιέννη", η Μαρία Βασιλάκου ανέλαβε ως αντιδήμαρχος Βιέννης με αρμοδιότητες τη χωροταξία, τις συγκοινωνίες, την ενέργεια και την προστασία του κλίματος.

Βραβείο για την Σαβίνα Γιαννάτου από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων των Ιονίων Nήσων που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό έργο τους τον τόπο καταγωγής τους, τιμά στην Αθήνα την 29η Μαΐου 2011 & ώρα 18:00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα, με βραβείο και έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου την τραγουδίστρια από την Κεφαλλονιά, Σαβίνα Γιαννάτου.
Ποια είναι : 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη". Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση αλλά και σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. 
Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο συνεργαζόμενη με τον Σ. Στάγκο, τον Μ. Σαντοριναίο, την Α. Κράλη και με το Εθνικό Θέατρο συνθέτοντας μουσική για τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη (1997), για τις Βάκχες του Ευριπίδη (2006) και για το Dibuk του Br. Mayers (2006) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, επίσης για τήν "Η Γυναίκα της Ζάκυνθος" του Δ. Σολωμού (2006) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη επίσης. Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων, "Music for a while" και "Τα παραμύθια του κόσμου". Ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της jazz. 
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει τους δίσκους "Ανοιξη στη Σαλονίκη", "Τραγούδια της Μεσογείου", "Παναγιές του κόσμου" και "Terra Nostra". Με τους Primavera en Salonico έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ. 
Τον Οκτώβριο του 1999 το άλμπουμ "Oι Παναγιές του κόσμου" μπήκε στο Νο 11 του Top20 στο World Music Europe Charts. Το καλοκαίρι του 2000, το άλμπουμ "Τα τραγούδια της Μεσογείου" που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ, κυκλοφόρησε στην Αμερική από την αμερικάνικη εταιρία Sounds True με τίτλο "Savina Yannatou - Mediterranea". Την έκδοση αυτή, ακολούθησαν εγκωμιαστικές κριτικές σε εφημερίδες της Αμερικής (όπως τη Philadelphia Inquirer), μια μίνι περιοδεία (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) σε δύο φεστιβάλ ethnic μουσικής της χώρας (Monterey World Music Festival και World Music Festival Chicago 2000) καθώς και ειδικά αφιερώματα στα πιο έγκυρα μουσικά sites στο Internet (όπως το Sonicnet.com) και ένα εκτεταμένο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο CNN που μεταδόθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. 
Τον Οκτώβριο του 2000 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Rosa das Rosas" όπου η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει δικές της συνθέσεις. Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Terra Nostra" που είναι ζωντανή ηχογράφηση μέρους του προγράμματος που παρουσίασε στη Σφεντόνα μαζί με την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bedioui και τους Primavera en Salonico με παραδοσιακά τραγούδια απ' όλο τον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Πάω να πω στο σύννεφο" - Η Σαβίνα Γιαννάτου σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.Από τον Ιανουάριο του 2003 το άλμπoυμ "Terra Nostra" κυκλοφορεί και από την εταιρία ECM στο εξωτερικό. 
Το 2005 κυκλοφορεί, απο την ECM επίσης, το Άλμπουμ "Sumiglia" με τους Primavera en Salonico.
Το 2006 "Tutti Baci" με την Elena Ladda στην Λύρα.
Το 2007 "Μουσική Δωματίων" από τη Λύρα σε μουσική Χατζιδάκι, Μουζάκη, Αγγελάκου, Βελιώτη, Σιγανίδη και Γιαννάτου. 

Επτανησιακό Βραβείο και προσωπικό γραμματόσημο για το Δημήτρη Τυπάλδο




Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων των Ιονίων νήσων που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό έργο τους τον τόπο καταγωγής τους, τιμά στην Αθήνα την 29η Μαΐου 2011 & ώρα 18:00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα, με βραβείο και έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου τον μουσικό και χορωδό που κατάγεται από το νησί της Κεφαλλονιάς Δημήτρη Τυπάλδο.  Ο Δημήτρης Τυπάλδος είναι μουσικός, μαέστρος και ενορχηστρωτής. Το1985 δημιούργησε την άκρως επιτυχημένη παιδική χορωδία του, με μουσικά μαθήματα για παιδιά που σίγουρα αποτελούν εγγύηση για οποιονδήποτε γονιό επιθυμεί το παιδί του να έχει μια πρώτη αλλά ολοκληρωμένη επαφή με την τέχνη του τραγουδιού. Ο μεγάλος αριθμός παιδιών που έχουν ήδη συμμετάσχει στη χορωδία του, οι εκπληκτικές παρουσιάσεις του έργου της χορωδίας αυτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ήδη πολύ μεγάλη δισκογραφία που ξεπερνάει  τους σαράντα πέντε δίσκους και αμέτρητο αριθμό ηχογραφήσεων και πάνω απ' όλα η τεράστια εμπειρία και γνώση του δημιουργού της, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για σοβαρές σπουδές με ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα εβδομαδιαία μαθήματά του διεξάγονται στο Ωδείο Τέχνης μέσα στην Αίθουσα Συναυλιών και με πλήρη και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Για τον Δημήτρη Τυπάλδο και την χορωδία είπε ο Μίκης Θεοδωράκης : "Τα παιδιά του Τυπάλδου επιμένουν να σπιθίζουν πάνω στις στάχτες. Αν είναι τόσο σπουδαία και ικανά είναι κυρίως γιατί ο δάσκαλος τους μεταλαμπάδιασε το πάθος για τη μουσική και την Ελλάδα. Και την Άνοιξη που ζήσαμε όλοι μας - στιγμιαία - προσπαθώντας να την αποτυπώσουμε σε έργα πνευματικά με την ελπίδα πως κάποια μέρα τα παιδιά του Τυπάλδου θα γίνουν όλα τα παιδιά της Ελλάδας, Ξανά."
Ο Δημήτρης Τυπάλδος και η παιδική χορωδία του έχουν ταξιδεύψει σε όλον τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι το Περού και πάντα με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές διακρίσεις.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως :
Μίκη Θεοδωράκη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστα Γαβρά, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Βίκη Μοσχολιού, Ανδρέα Βουτσινά, Χρόνη Αηδονίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Δημητριάδη, Βασίλη Δημητρίου, Αλκίνοο Ιωανίδη, Λουκιανό Κηλαιδόνη, Γιάννη Σπανό, Διονύση Σπανό, Βασίλη Παπακωνσταντίνο, Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Τάνια Τσανακλίδου, Διονύση Σαββόπουλο,  Ορφέα Περίδη, Άλκιστη Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγκοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Νοτη Μαυρουδή, Γιώργο Μαρίνο, Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργο Νιάρχο, Νίκο Αντύπα, Κώστα Μακεδόνα, Στέφανο Ληναίο, Τάκη Μουσαφίρη, Θανάση Γκαιφύλια, Τάσο Μπιρσίμ, Αλέξανδρο Μυράτ, Κώστα Παπαδόπουλο,Στέφανο Κορκολή,Κώστα Θωμαίδη, Κώστα Θωμόπουλο,Γεράσιμο Ανδρεάτο,Γιάνη Ιωάννου, Γιώργο Φακανά, Νικόλα Κληρονόμο,Δημήτρη Αδάμη, Πασχάλη Τόνιο, Μελίνα Ασλανίδου, Παναγιώτη Μαργάρη,Νίκο Μωραίτη,Δημήτρη Παπαγγελίδη,Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, Ορχήστρα Καμεράτα, Ορχήστρα Νίκος Μάντζαρος, Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων, Χορωδία ΕΡΤ, Χορωδία Fons Musicalis, Τατιάνα Ζωγράφου, Ρούλα Κορομηλά, Θανάση Πολικανδριωτη, Γλυκερία, Αγγελο Γραμμένο, Μανώλη Καραντίνη, Χρήστο Κωνσταντίνου, Γιώργο Μονεμβασίτη.

Βραβείο στον Γιώργο Μηλιώτη - George Miller από την Ένωση Επτανησίων



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων των Ιονίων νήσων που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό έργο τους τον τόπο καταγωγής τους, τιμά στην Αθήνα την 29η Μαΐου 2011 & ώρα 18:00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 στην Αθήνα, με βραβείο και έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου τον Ιατρό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, Γιώργο Μηλιώτη - George Miller από τα Κύθηρα, που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία.
Ποιός είναι :

Ο Γιώργος Μηλιώτης ή George Miller γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1945 στο Qyeensland της Αυστραλίας. Οι γονείς του Δημήτρης και Αγγέλα είχαν μεταναστεύσει εκεί από το χωριό Μητάτα των Κυθήρων. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στο Tσιντσιλά και απέκτησε τέσσερις γιους. Οι δύο πρώτοι ο Γιώργος και ο Γιάννης ήταν οι μη ταυτόσημοι δίδυμοι. Αργότερα, γεννήθηκαν ο Χρήστος και Βασίλης.Γιώργος έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο Ipswich Grammar School και αργότερα Γυμνάσιο Αρρένων του Σίδνεϊ, στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας με τον δίδυμο αδελφό του Ιωάννη. Ενώ βρισκόταν στο τελευταίο έτος της το έτος της Ιατρική Σχολή (1971), ο Γιώργος και ο νεώτερος αδελφός του  Chris έκανε μια μικρού μήκους ταινία που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό. Το 1971, ο Γιώργος παρακολούθησε μαθήματα στο Film Workshop του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, όπου είχε συμφοιτητή τον Μπάιρον Κένεντι, με τον οποίο διαμόρφωσε μια μόνιμη φιλία. Το 1972,  ολοκλήρωσε στο Σίδνεϊ St Vincent του Νοσοκομείου, ξοδεύοντας το χρόνο του σε σύντομες πειραματικές ταινίες. Η συνεργασία αυτή στη συνέχεια διατηρήθηκε για πολλά έργα. 

Εργάστηκε για λίγο ως ιατρός και στη συνέχεια αφιερώθηκε στο κινηματογράφο, γράφοντας σενάρια και σκηνοθετώντας  ταινίες που έγιναν διεθνείς επιτυχίες.Το υπόβαθρο στην ιατρική του Γιώργου Μηλιώτη αντικατοπτρίζεται στους κύριους χαρακτήρες στις ταινίες Max Mad, Max Rockatansky. Είναι μια αναφορά στο βαρώνο Καρλ φον Rokitansky, ο οποίος ανέπτυξε τις πιο κοινή διαδικασία για την αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων κατά τη νεκροψία, εξακολουθεί να ονομάζεται «διαδικασία Rokitansky». Έγραψε και σκηνοθέτησε το Mad Max ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον ( Mad Max , Mad Max 2 (γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως The Road Warrior ), καθώς και Mad Max Beyond Thunderdome ) συνέγραψε το Babe και έγραψε και σκηνοθέτησε το Lorenzo’s Oil. Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία : Οι Μάγισσες της Eastwick , με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον , Σούζαν Σάραντον , Σερ και Μισέλ Φάιφερ. Η τελευταία του ταινία, Happy Feet θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όσον αφορά στην σκηνοθεσία, την κίνηση της  κάμερας και το μοντάζ. Η ταινία σάρωσε σε εισπράξεις και σε βραβεία. 
Το 2007 βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας  κινουμένων σχεδίων από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επίσης η ταινία του Babe (1995) είχε βραβευθεί με το Όσκαρ καλύτερων εφέ, ενώ ο ίδιος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ  σεναρίου για το φιλμ Lorenzo’s Oil, το 1992. Ο Γιώργος Μηλιώτης δηλώνει ότι λατρεύει την Ελλάδα και πως το γεγονός ότι είναι Ελληνικής καταγωγής τον βοήθησε να  διακριθεί στον κινηματογράφο.Υπήρξε συμπαραγωγός και σκηνοθέτησε πολλές αναγνωρισμένες μίνι σειρές για την αυστραλιανή τηλεόραση συμπεριλαμβανομένης της : Η απόλυση (1983) και Η Cowra Breakout (1984). 
Αν  ρωτήσει κανείς σήμερα τον Δρ George Miller θα απαντήσει ότι όλες οι ταινίες του είναι ένα και το αυτό, αν επικεντρωμένες στην ανθρώπινη κοινωνία ή το ζωικό βασίλειο, άσχετα αν απλώνονται στην άμμο της αυστραλιανής Outback, τα προάστια της Ουάσιγκτον, DC, ή τα παγόβουνα της Ανταρκτικής. Παραγωγός του, νεκρή ηρεμία και της μίνι τηλεοπτικής σειράς Μπανγκόκ Hilton και το Βιετνάμ, όλες με πρωταγωνίστρια την Nicole Kidman, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόωρη ανάπτυξη της σταδιοδρομίας της. Ήταν επίσης και ο δημιουργός του Happy Feet, ένα μουσικό έπος για τη ζωή των πιγκουίνων στην Ανταρκτική που η κινηματογραφική εταιρεία Warner Bros κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2006. Το Happy Feet έφερε στον Miller την τέταρτη υποψηφιότητα, για Όσκαρ. Όπου τελικά κέρδισε το πρώτο του βραβείο στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. 
Ο Miller είναι ο στυλοβάτης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και του BIFF (Brisbane International Film Festival) καθώς και Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ .Σήμερα εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει την ταινία του Happy Feet 2 και προετοιμάζει το πολυαναμενόμενο τρίτο Mad Max με προσωρινό τίτλο Mad Max: Fury Road.

Οι βραβεύσεις αναλυτικά : 
1982: Κερδίζει για το The Road Warrior, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας Μοντάζ (από κοινού με άλλους) από το Ινστιτ. Κινηματογράφου της Αυστραλίας. 1987: Κέρδισε για το ΕΣΠΑΣΕ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (παραγωγός), μοιράζεται με Doug Mitchell και Terry Hayes, από το Ινστιτ. Κινηματογράφου της Αυστραλίας. 1990: Κέρδισε για το ΦΛΕΡΤ, Βραβείο καλύτερης εικόνας (ως παραγωγός), που μοιράζεται με τον Doug Mitchell και Terry Hayes, από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Αυστραλίας, 1993: Βραβείο 'Οσκαρ για το Lorenzo’s Oil, Καλύτερου Σεναρίου που μοιράζεται με τον συγγραφέα Νίκ Enright. 1996: Υποψηφιότητες για δύο Όσκαρ  για το Bab, καλύτερης εικόνας (ως παραγωγός) και Καλύτερου Σεναρίου, μοιράζεται με τον συγγραφέα Chris Noonan. 1999: Έλαβε τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. 2007: Κέρδισε Όσκαρ για το Happy Feet, Best Animated Feature. 2007: Κέρδισε βραβείο BAFTA για το Happy Feet, Best Animated Feature. 2007: Έλαβε το Queensland - Ηνωμένες Πολιτείες  Βραβείο επιτεύγματος στο Queensland Expatriate βραβείο, στο Δωμάτιο Rainbow στη Νέα Υόρκη. 2007: Έλαβε το Βραβείο FIAPF για εξαιρετικές επιδόσεις στον κινηματογράφο στο Screen Βραβεία του Ειρηνικού της Ασίας . 2007 (Απρίλιος): σε επίτιμο Master of Arts από την αυστραλιανή Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου. 2007: Έλαβε το  Παγκόσμιο βραβείο AFI. 2008: Αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Griffith. 2009: Βραβείο του Γαλλικού Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών. 2010: Αναγορεύεται ως ο πρώτος μη - Αμερικανός  σκηνοθέτης που έγινε «επίτιμο μέλος» της VES.(Visual Effects Society's) για τη μακρόχρονη συμβολή του στη βιομηχανία κινηματογράφου.