Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ("Β.Μ."), ΥΜΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΟΜΙΤΑΖΗΔΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΥΜΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΟΜΙΤΑΖΗΔΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ 
Στάθηκε προσοχή συγκινημένος ο Έλληνας πρωθυπουργός, παίρνοντας μια περίλυπη βλακώδη έκφραση, ακούγοντας κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, τον εθνικό ύμνο των Βορείων γειτόνων μας. Είμαι βέβαιος ότι με την ...αγάπη που δείχνει στην πατρίδα μας, θα ένιωθε ακόμη πιο συγκινημένος, αν γνώριζε ότι στα λόγια αυτού του "ύμνου",δοξάζονταν και εξυμνούνταν αιμοσταγείς Βούλγαροι κομιτατζήδες, σφαγείς Ελληνικών πληθυσμών της Βόρειας Ελλάδας.

Ποιοι όμως ήταν αυτοί οι περιβόητοι "ήρωες" των Σκοπίων που  στην πραγματικότητα είχαν βουλγαρική εθνική συνείδηση;

Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ, γνωστός ως Γκότσε Ντέλτσεφ, σημαντικό επαναστατικό πρόσωπο της τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας - Θράκης. Βούλγαρος επαναστάτης που γεννήθηκε 4 Φεβρουαρίου 1872, Κιλκίς και απεβίωσε: 4 Μαΐου 1903, Καρυές Σερρών

Πίτου Γκούλι, βουλγαρόφιλος επαναστάτης, τοπικός ηγέτης της κοινώς ονομαζόμενης Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης που γεννήθηκε το 1865 στο Κρούσοβο και πέθανε 12 Αυγούστου 1903.

Ντάμε Γκρούεφ, Βούλγαρος επαναστάτης και ένας εκ των ιδρυτών της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης
Γεννήθηκε 19 Ιανουαρίου 1871 στο Smilevo και σκοτώθηκε στο Μάλεσι 23 Δεκεμβρίου 1906.

Γιάνε Σαντάνσκι, (βουλγ.: Яне Сандански, σλαβομακεδονικά: Јане Сандански‎), 18 Μαΐου 1872, Βλάχι Βουλγαρία) - 22 Απριλίου 1915, κοντά στο Μελένικο (Βουλγαρία), ήταν ένας από τους ηγέτες της Εσωτερικής Μακεδονο-Αδριανουπολίτικης Επαναστατικής Οργάνωσης στην περιοχή των Σερρών και αρχηγός της ακροαριστερής πτέρυγας της οργάνωσης. Θεωρούσε τον εαυτό του, όπως και θεωρείται στη Βουλγαρία και εκτός αυτής, εθνικά Βούλγαρο, αλλά θεωρείται ως εθνικά (Σλαβο)Μακεδόνας στα Σκόπια. Η Βουλγαρικότητα του Σαντάνσκι αναγνωρίζεται από αρκετούς ιστορικούς των Σκοπίων, όπως ο Ακαδημαικός Ιβάν Καταρτζίεφ, διευθυντής του τμήματος Ιστορικών Επιστημών του Κλάδου Κοινωνικών Επιστημών στην Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων και ο διευθυντής των αρχείων του Κράτους Ζόραν Τοντορόφσκι. 
Το 1913, στις 25 Ιουνίου, ο Σαντάνσκι μαζί με τους στρατιώτες του μπήκαν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και εκτέλεσαν τον Μητροπολίτη Μελενίκου και Σιδηροκάστρου Κωνσταντίνο Ασημιάδη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όσους είχαν βοηθήσει τα αντάρτικα ελληνικά σώματα (250 άτομα), βασανίζοντάς τους και στη συνέχεια εκτελώντας τους. Μετά την κατάληψη της πόλης από τον Έλληνα αξιωματικό Δελαγραμμάτικα, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου, ο Σαντάνσκι αντεπιτέθηκε αλλά δεν μπόρεσε να την ανακαταλάβει καθώς το Σώμα Ευζώνων και οι στρατιώτες του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατάφεραν να υπερασπιστούν με επιτυχία το Μελένικο. Το Μελένικο απελευθερώθηκε τον Ιούνιο του 1913 από τον προελάσαντα Ελληνικό στρατό και παρέμεινεν υπό ελληνικήν στρατιωτική κατοχή για δυο περίπου μήνες. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου όμως της 28ης Ιουλίου 1913 κατακυρώθηκε στη Βουλγαρία. Ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της πόλης μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.
Ο ανδριάντας αυτού του πλέον αιμοσταγούς και ανθέλληνα καμιτατζή Σαντάνσκι δεσπόζει στο αεροδρόμιο της πόλης των Σκοπίων που έφθασε ο κ.Τσίπρας.

Μετά από τα παραπάνω, θαυμάστε κ. πρωθυπουργέ και τα λόγια του εθνικιστικού, εθνικού ύμνου των Σκοπιανών γειτόνων μας:

"Σήμερα πάνω απ' τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!

Απ'την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!

Τα Μακεδονικά δάση τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!"


Άγγελος  Δ. Γραμμένος